Start 9 Garageportar 9 Vilken garageport ska jag välja?

dec 18, 2020

Vilken garageport ska jag välja?

Här hittar du tips och trix som hjälper dig att välja rätt garageport, leverantör och modell. 

Under åren har marknaden för garageportar vuxit explosionsartat och nya fabrikat och affärsmodeller dyker ständigt upp. Idag finns det garageportar tillverkade i Tyskland, Lithauen, Polen, Tjeckien, Kanada och USA. 

I de allra flesta lägen får du det du betalar för. Köper du en billig garageport finns det ofta en förklaring till det och tvärtom. Vi på Novoferm har varit i branschen under snart 30 år och är uppbackade av Novoferm i Tyskland som är en av de största tillverkarna i hela världen, tillsammans med bland annat Hörmann garageportar och Crawford garageportar. Vi förespråkar självklart våra egna garageportar som vi vågar anse ha högst kvalitet, livslängd och prestanda. Våra garageportar måttanpassas även direkt i fabrik, vilket genererar en enkel installation utan krångel. Vi har levererat 1000-tals garageportar i Sverige och haft väldigt få reklamationer och missnöjda kunder. Här kan ni läsa mer om våra garageportar. 

Vipport eller takskjutport? 

Vipporten är en enklare version av en garageport. Takskjutporten är vanligast och håller oftast högre standard. Den passar på alla sorters garage och är enkel, snygg och håller hög kvalitet. Funderar du på en ny garageport tycker vi att du ska läsa detta inlägget först: Funderar du på en ny garageport? Där visar vår garageportsguru Stefan Månsson upp sina tankar om byten.

Vilken modell, färg, linjering och yta?

Här finns det många aspekter att ta hänsyn till. Vilken färg har huset, vad ska garaget användas till och vilken garageport har ni haft tidigare. Har ni tänkt ha garaget varmt är vår takskjutport Iso 45 och iso 70 bra alternativ, dessa garageportar är fullt isolerade och håller varmt och tätt på vintern. Vi har även Iso 20 som är halvisolerad och stabil. Vad gäller färger, linjering och yta tycker vi du ska läsa: Hur ska en garageport se ut?

Vilket fabrikat?

Det finns som sagt ett flertal olika fabrikat på marknaden. Oavsett vilket fabrikat du väljer, se till så att garageporten blir rätt monterad, att porten servas regelbundet, att det finns reservdelar i många år framöver och att leverantören verkar pålitlig. Idag flyttar många sin tillverkning till utlandet för att få fram billigare produkter. Normalt sett brukar exemeplvis garageportar från Polen ha en tyngre öststatsbetonad design, garageportar från USA präglas ofta av lågt pris med ett så enkelt och tunnt material som möjligt.

Har du fler frågor så kontakta oss, vi hjälper dig gärna. Eller så kan du läsa mer om våra produkter här.

Kostnadsfri offert!

Vi kommer ut på ett fysiskt platsbesök och lotsar dig till rätt portmodell, mått och tillbehör. Vi tar sedan fram en detaljerad offert. Du har även möjlighet att få en offert direkt, om du vet vilken typ av port som behövs.

Våra kampanjer

Vi uppdaterar våra kampanjer löpande. Just nu har vi mycket förmånliga priser på våra favoriter: den isolerade takskjutporten ISO 45 och halvisolerade takskjutporten ISO 20.

Senaste inläggen

Vårt löfte till dig

Alltid premiumkvalitet

Gedigen tysk spetskvalitet – när teknik och design är som bäst – vi tummar inte på detaljerna.

10 års garanti

Vi litar till 100% på våra fina produkter och lämnar inget åt slumpen – därför lämnar vi tryggt 10 års garanti på portarna.

Mycket bra priser

Kvalitet till riktigt bra priser, våra stora volymer i Sverige och Europa gör att vi kan hålla nere priserna för våra kunder.

Teknisk support i världsklass

Vi är det lilla personliga företaget som verkligen ger våra kunder en personlig service och support, ingen fråga är konstig.

Proffsigt och gediget montage

Vi har lång erfarenhet av portmontage vilket innebär att vi lovar ett slutresultatet som är superbra.

Högsta möjliga kundservice

Ni slipper alltid bekymmer med porten i efterhand och naturligtvis plockar vi undan och städar efter montaget.

Liknande artiklar

Välj en garageport med motor

Välj en garageport med motor

Garageportar med motor har blivit alltmer populära i takt med att tekniken har utvecklats och priserna har blivit mer överkomliga. En garageport med motor kan öppnas och stängas med ett knapptryck, vilket ger en hög nivå av komfort och...

Därför ska du välja en isolerad garageport!

Därför ska du välja en isolerad garageport!

I dessa tider, när elpriserna skjuter i höjden och vintern börjar närma sig kan det vara bra att veta skillnaden på en isolerad och oisolerad garageport. Här tar vi upp vilka isolerade garageportar som finns i vårt sortiment och hur de skiljer sig...

Garageportsöppnare

Garageportsöppnare

Det som förr var lyx är idag vardag. Slipp gå ur bilen i regn eller kyla för att öppna din garageport, med en garageportsöppnare från Novoferm får du all den komfort som behövs. I denna artikel tar vi upp vilka öppnare som finns, hur de skiljer sig...