december 18, 2020

Vilken garageport ska jag välja?

Här hittar du tips och trix som hjälper dig att välja rätt garageport, leverantör och modell. 

Under åren har marknaden för garageportar vuxit explosionsartat och nya fabrikat och affärsmodeller dyker ständigt upp. Idag finns det garageportar tillverkade i Tyskland, Lithauen, Polen, Tjeckien, Kanada och USA. 

I de allra flesta lägen får du det du betalar för. Köper du en billig garageport finns det ofta en förklaring till det och tvärtom. Vi på Novoferm har varit i branschen under snart 30 år och är uppbackade av Novoferm i Tyskland som är en av de största tillverkarna i hela världen, tillsammans med bland annat Hörmann garageportar och Crawford garageportar. Vi förespråkar självklart våra egna garageportar som vi vågar anse ha högst kvalitet, livslängd och prestanda. Våra garageportar måttanpassas även direkt i fabrik, vilket genererar en enkel installation utan krångel. Vi har levererat 1000-tals garageportar i Sverige och haft väldigt få reklamationer och missnöjda kunder. Här kan ni läsa mer om våra garageportar. 

Vipport eller takskjutport? 

Vipporten är en enklare version av en garageport. Takskjutporten är vanligast och håller oftast högre standard. Den passar på alla sorters garage och är enkel, snygg och håller hög kvalitet. Funderar du på en ny garageport tycker vi att du ska läsa detta inlägget först: Funderar du på en ny garageport? Där visar vår garageportsguru Stefan Månsson upp sina tankar om byten.

Vilken modell, färg, linjering och yta?

Här finns det många aspekter att ta hänsyn till. Vilken färg har huset, vad ska garaget användas till och vilken garageport har ni haft tidigare. Har ni tänkt ha garaget varmt är vår takskjutport Iso 45 och iso 70 bra alternativ, dessa garageportar är fullt isolerade och håller varmt och tätt på vintern. Vi har även Iso 20 som är halvisolerad och stabil. Vad gäller färger, linjering och yta tycker vi du ska läsa: Hur ska en garageport se ut?

Vilket fabrikat?

Det finns som sagt ett flertal olika fabrikat på marknaden. Oavsett vilket fabrikat du väljer, se till så att garageporten blir rätt monterad, att porten servas regelbundet, att det finns reservdelar i många år framöver och att leverantören verkar pålitlig. Idag flyttar många sin tillverkning till utlandet för att få fram billigare produkter. Normalt sett brukar exemeplvis garageportar från Polen ha en tyngre öststatsbetonad design, garageportar från USA präglas ofta av lågt pris med ett så enkelt och tunnt material som möjligt.

Har du fler frågor så kontakta oss, vi hjälper dig gärna. Eller så kan du läsa mer om våra produkter här.

Bli inspirerad

Garageportsöppnare

Garageportsöppnare

Det som förr var lyx är idag vardag. Slipp gå ur bilen i regn eller kyla för att öppna din garageport, med en...