Brandskjutport från Novoferm

Säkert skydd mot brand och rök

Kontakta oss idag så tar vi fram en snabb offert på din framtida brandskjutport.

En brandsäker, röksäker och elegant brandskjutport…

Brandskjutportar behövs i större byggnader såsom parkeringshus i flera våningar, underjordiska garage och köpcentran. Anledningen till detta är de speciella säkerhetskrav som dessa byggnader måste uppfylla. Med en brandskjutport från Novoferm får du ett säkert skydd som täcks av den europeisk produktstandard EN 16034. Detta innebär att alla våra brandskjutportar är pålitliga och CE-märkta enligt alla byggregler som finns inom Europa. 

En brandskjutport ska skilja olika brandcellsgränser åt i en stor byggnad. Våra portar uppfyller denna uppgift på ett exemplariskt vis genom dess speciella installation och utmärkta brandskyddsegenskaper. Novoferms brandskjutportar består av enskilda komponenter som monteras direkt i fabrik, vilket bidrar till en snabb och enkel installation. 

Våra brandskjutportar visar sig vara mycket brandsäkra med avseende i de brandskyddsklasser som kan uppnås. Brandskjutporten Novoslide har testats hela vägen upp till brandskyddklass EL2 120. Det innebär att Novoslide brandskjutport har testats under 120 minuter i en ugn med en temperatur långt över 1000 grader. Vid denna temperatur är inte bara porten utan även ugnens testvägg mycket stressad. I dessa extrema temperaturer ska brandskjutporten knappt uppvisa några deformationer under brandprovet och uppfylla hårda krav vad gäller stängning av rummet.

Välj en brandskjutport som passar dig…

Novoslide EL 120

Novoferm Novoslide brandskjutport används när du vill säkra brandceller i en byggnad. 

Porten står till vardgas i öppet läge och används inte – förrän larmet eller brandgivaren ger signal. På ett par sekunder stänger porten av sig själv och förhindrar brand och rök att sprida sig. Porten finns även så att den är i viloläge vertikalt uppåt ovanför dagöppningen. Beroende på bredd på dagöppning och bredd vid sidan av porten väljer man ett blad eller två blad. Den görs som standard i ljugrå ral-kulör 7035, men den kan lackeras iönskad valfri ral-kulör.

Brandskjutport

Brandgardin

Med en brandgardin brandsäkrar du din byggnad. Ett perfekt alternativ när installationsalternativen är få men säkerheten en prioritet. 

Brandgardin

Fyll i en offertförfrågan idag, eller ring oss så hjälper vi dig!

När du kontaktar oss kan du räkna med hög service, kompetens och kundvänlighet.

Elegant utseende med diskreta dörrar och tröskelfritt brandskydd

Våra brandskjutportar har plana ytor och en dold panelanslutning framtill, detta ger ett enhetligt och tilltalande utseende. Samtidigt finns en elegant stomme runt skenorna, tillsammans med motvikten får därför brandskjutporten ett mycket mjukt utseende. 

Våra brandskjutportar har även dörrar som möjliggör enkel passage när brandskjutporten är stängd. Dessa dörrar är eleganta och har varken trösklar eller stopprofiler, så det finns ingen risk att snubbla vid passage. Novoferm kommer ständigt med nya innovationer för att utveckla kombinerade brandskydd och rökskydd, ett exempel är att trösklar kan vara onödiga i hela öppnings- och förvaringsområden beroende på golvkonstruktion.

Enkel installation som tillgodoser dina behov.

Med en brandskjutport från Novoferm får du flera fördelar. Porten är lämplig både för montering i ett överstycke och direkt i innertaket. När branskjutporten används imponerar den med utmärkta användningsegenskaper. En brandskjutport har ofta stora dimensioner, men med Novoferms modulära konstruktion blir transport och installation enkel. Även de största brandskjutportarna blir enkla att installera.  

Du kan anpassa en- eller tvåbladiga brandskjutportar efter dina lokaler, vi har en mängd varianter som gör detta möjligt. Ska du ha porten i öppet läge? – Portarnas utlösningsmekanism säkerställer att brandskjutporten stänger i händelse av brand. Våra portar har även optiska och akustiska signalsändare som ingår i standardleveransen, detta ger dig extra säkerhet.

Brandskjutportar med europeisk standard

Brandskjutportar ska omfattas av den europeiska produktstandarden EN 16034 och EN 13241, dessa brandbarriärer klassificeras i enlighet med EN 13501-2. Med vår nya Novoslide-brandskjutport har utvecklats för att uppfylla dessa stränga europeiska produktstandarder. För att kunna marknadsföra dessa portar måste de även förses med CE-märkning och en prestandadeklaration (DOP). Utöver de europeiska standarderna måste relevanta nationella byggnadskrav alltid efterföljas.

Vi finns med dig hela vägen!

U

Portval / Platsbesök

Vi lotsar dig till rätt portmodell – vi eller vår återförsäljare kommer gärna ut på ett kostnadsfritt platsbesök. 

Offert

Utifrån ditt portval skickar vi en skriftlig offert med modell, pris, mått och vad som ingår i leveransen.

Leverans / Montage

Dags för leverans – antingen monterar du själv eller så gör vi eller våra duktiga återförsäljare installationen.. 

Slutbesiktning / Service

Installerad port CE-märks och därefter går vi igenom hur porten fungerar och om porten ska servas i framtiden.