Brandskjutport

Med en brandskjutport får du ett säkert skydd mot brand och rök. Kontakta oss idag så tar vi fram en snabb offert på din framtida brandskjutport.

Brandskjutport – den ultimata lösningen för brandskydd

Novoferms brandskjutportar är den ultimata lösningen för stora byggnader såsom parkeringshus, underjordiska garage och köpcentra där säkerheten står i högsta fokus. Med våra brandskjutportar får du en brandsäker, röksäker och elegant lösning som uppfyller alla europeiska byggregler. Novoferm har enastående kvalitet och är en av de ledande tillverkarna på marknaden, vilket gör oss till det självklara valet för din brandskjutport.

Brandskjutportar som effektivt skiljer brandcellsgränser åt

Våra brandskjutportar skiljer effektivt olika brandcellsgränser åt och är utrustade med speciella funktioner för brandskydd. Våra brandskjutportar består av enskilda komponenter som monteras direkt i fabrik, vilket gör installationen snabb och enkel.

Brandskjutportar av högsta kvalitet

Med en brandskjutport är du trygg i vetskapen om att din byggnad har en brandskyddsklass EL2 120, vilket betyder att porten har testats under 120 minuter i en ugn med en temperatur över 1000 grader. Våra brandskjutportar uppfyller de tuffaste kraven när det gäller stängning av rummet och har minimal deformation under brandprovet.

Elegant och säker lösning för ditt brandskydd

Våra brandskjutportar är inte bara brandsäkra och röksäkra, de är också eleganta och stilrena. Med deras eleganta design kan våra brandskjutportar enkelt integreras i din befintliga arkitektur utan att kompromissa med brandskyddet.

Letar efter en brandskjutport av högsta kvalitet som är brandsäker, röksäker och elegant, då är Novoferm det självklara valet. 

Våra brandskydd

Våra brandskjutportar kommer i flera olika modeller och skiljer sig åt i funktionalitet, kvalitet och pris. Vi säljer främst måttbeställda brandskjutportar som levereras snabbt och effektivt.

Novoslide EI 120

Brandskjutporten står till vardgas i öppet läge och används inte förrän larmet eller brandgivaren ger signal. På ett par sekunder stänger brandskjutporten av sig själv och förhindrar brand och rök att sprida sig. Brandskjutorten finns även så att den är i viloläge vertikalt uppåt ovanför dagöppningen. Beroende på bredd på dagöppning och bredd vid sidan av porten väljer man ett blad eller två blad. Den görs som standard i ljugrå ral-kulör 7035, men den kan lackeras iönskad valfri ral-kulör.

Brandgardin

Brandgardiner är en utmärkt lösning för att brandsäkra din byggnad på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt. Brandgardiner fungerar genom att automatiskt sänkas ner från taket när en brand utbryter och hindrar på så sätt branden från att sprida sig till andra delar av byggnaden. De är mycket effektiva och kan hindra branden från att sprida sig till andra områden i byggnaden, vilket ger brandkåren mer tid att släcka branden och rädda liv.

Vill du ha en offert?

Vi lotsar dig till rätt portmodell och tar fram en detaljerad offert. Behövs ett fysiskt platsbesök för att säkerställa konstruktion kommer en av våra portexperter ut kostnadsfritt. När du kontaktar oss kan du räkna med hög expertis, kundservice och återkoppling.

Vårt löfte till dig.

Vi hittar alltid en bästa lösning för ditt behov.

Alltid premiumkvalitet

Gedigen tysk spetskvalitet – när teknik och design är som bäst – vi tummar inte på detaljerna.

10 års garanti

Vi litar till 100% på våra fina produkter och lämnar inget åt slumpen – därför lämnar vi tryggt 10 års garanti på portarna.

Mycket bra priser

Kvalitet till riktigt bra priser, våra stora volymer i Sverige och Europa gör att vi kan hålla nere priserna för våra kunder.

Teknisk support i världsklass

Vi är det lilla personliga företaget som verkligen ger våra kunder en personlig service och support, ingen fråga är konstig.

Proffsigt och gediget montage

Vi har lång erfarenhet av portmontage vilket innebär att vi lovar ett slutresultatet som är superbra.

Högsta möjliga kundservice

Ni slipper alltid bekymmer med porten i efterhand och naturligtvis plockar vi undan och städar efter montaget.

Vanliga frågor om brandskjutport

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om brandskjutportar.

Fråga: Vad är en brandskjutport?

Svar: En brandskjutport är en port som är speciellt designad för att förhindra spridning av brand och rök mellan olika delar av en byggnad. Det är en effektiv lösning som hjälper till att skydda byggnaden mot brand och rök, vilket ger mer tid för evakuering och minskar risken för skador.

Fråga: Vilka fördelar finns det med att installera en brandskjutport?

Svar: Genom att installera en brandskjutport kan du skydda din byggnad mot spridning av brand och rök, vilket ger mer tid för evakuering och minskar risken för skador. Det kan också bidra till att minska kostnaderna för återuppbyggnad och försäkringspremier.

Fråga: Vilken typ av brandskjutport är bäst för min byggnad?

Svar: Det finns flera faktorer att ta hänsyn till när man väljer den bästa typen av brandskjutport för din byggnad. Det kan inkludera byggnadens storlek, användning och brandskyddsklass. Novoferm erbjuder ett brett utbud av brandskjutportar som är anpassade för olika behov och kan hjälpa dig att välja rätt lösning för din byggnad.

Fråga: Hur installerar man en brandskjutport?

Svar: Installationen av en brandskjutport kräver ofta professionell hjälp från en utbildad tekniker för att säkerställa att porten är korrekt installerad och fungerar på rätt sätt. Novoferm erbjuder installations- och underhållstjänster som kan hjälpa dig att installera och underhålla din brandskjutport på ett säkert och effektivt sätt.

Fråga: Vilka certifieringar bör en brandskjutport ha?

Svar: En brandskjutport bör ha certifieringar som garanterar att den uppfyller europeiska byggregler och säkerhetsstandarder. Novoferms brandskjutportar är CE-märkta och uppfyller alla europeiska standarder för brandsäkerhet, vilket ger dig trygghet och säkerhet.

Fråga: Vilken typ av underhåll kräver en brandskjutport?

Svar: En brandskjutport kräver regelbunden underhåll för att fungera korrekt vid behov. Underhåll kan omfatta rengöring, justeringar, smörjning och inspektioner. Novoferm erbjuder underhållstjänster för att hjälpa dig att hålla din brandskjutport i toppskick och säkerställa dess funktion vid behov.

Vill du ha en offert?

Vi lotsar dig till rätt portmodell och tar fram en detaljerad offert. Behövs ett fysiskt platsbesök för att säkerställa konstruktion kommer en av våra portexperter ut kostnadsfritt. När du kontaktar oss kan du räkna med hög expertis, kundservice och återkoppling.

Garageport - Takskjutport

Är du ute efter broschyrer?

Vi har samlat våra vanligaste broschyrer, produktblad och montageanvisningar. Här kan du hitta allt från vanliga manualer och monteringsanvisningar till produktblad och underhållsanvisningar. Hör av er till oss om ni saknar någon anvisning.

Garageport - Takskjutport

Letar du efter en återförsäljare?

Vi har ett stort antal av duktiga och ambitiösa återförsäljare och bygghandlare över hela landet. Vi har kontakt med dessa portproffs dagligen, och de ser till så att ni alltid får rätt lösning. När våra återförsäljare monterar blir slutresultatet alltid bra.

Tips & Trix.

Här har vi samlat information som hjälper dig att välja rätt.

Välj en garageport med motor

Välj en garageport med motor

Garageportar med motor har blivit alltmer populära i takt med att tekniken har utvecklats och priserna har blivit mer överkomliga. En garageport med motor kan öppnas och stängas med ett knapptryck, vilket ger en hög nivå av komfort och...

Därför ska du välja en isolerad garageport!

Därför ska du välja en isolerad garageport!

I dessa tider, när elpriserna skjuter i höjden och vintern börjar närma sig kan det vara bra att veta skillnaden på en isolerad och oisolerad garageport. Här tar vi upp vilka isolerade garageportar som finns i vårt sortiment och hur de skiljer sig...

Garageportsöppnare

Garageportsöppnare

Det som förr var lyx är idag vardag. Slipp gå ur bilen i regn eller kyla för att öppna din garageport, med en garageportsöppnare från Novoferm får du all den komfort som behövs. I denna artikel tar vi upp vilka öppnare som finns, hur de skiljer sig...