Start 9 Garageportar 9 Hur ska en garageport se ut?

sep 18, 2020

Hur ska en garageport se ut?

Utseendet är viktigt, välj en garageport som passar huset både vad gäller panel och färg.

Vi har delat in utseendet på garageporten i tre delar: Ytan på själva plåten, vilka linjeringar garageporten ska ha och vilken färg som passar bäst.

Ytan på garageporten?

De två vanligaste ytorna på de garageportar vi säljer är: slät yta sk nobless och trämönstrad yta sk woodgrain. Woodgrain är en yta som funnits under många år där minsta lilla repa gör ett avtryck. Vår känsla är även att woodgrain har börjat minska den senaste tiden.

Novoferm har arbetat intensivt de senaste åren med att ta fram olika folierade ytor, bland annat Satin Grå och Timberytor som exempelvis Golden Oak. Det låter kanske sådär, men är i verkligheten riktigt snygga och fräscha. Om vi får välja mellan en folierad garageport och en lackad, så väljer jag faktiskt folierad yta Satin eller Timber.

Här kan du läsa mer om våra garageportar och navigera dig runt till våra produkter, ytor, linjeringar och färger.

Linjering på garageporten?

Linjeringen för garageportar har förändrats under åren. När vi startade på tidigt 90-tal fanns nästan bara smala paneler där varje linjering är ca 12cm bred, den används fortfarande till lite äldre hus.

Efter det kom spegelporten också kallad kassettpanel som var mycket exklusiv förr, men idag betraktas som plastigt. Den användes till ”Dallas-liknande” drömhus.

Under de senaste åren har mellanpanelen varit klart populärast. Vi börjar dock se ett skifte till en bredare panel där varje panel blir en linjering, dvs varje panel är ca 50cm bred.

Bredpanelen i kombination med en slät yta eller Satin yta användes först till lite modernare hus, typ funkishus, men har med tiden blivit den vanligaste modellen. Nästan lika trendig som espressomaskinen i köket. De som väljer bredpanel vill nästan alltid ha en slät yta eller folie istället för woodgrain.

Vilken färg på garageporten?

Färgen på garageporten kan vara svår att bestämma. Vi brukar som regel inte välja samma färg på porten som på huset, det blir oftast inte rätt nyans, då materialet på huset skiljer sig från garageporten. Det blir ofta snyggare att bryta av med en helt annan nyans.

Förr var brun Ral 8014, grön Ral 6005 eller vit Ral 9016, vit de absolut vanligaste färgerna. Vit är fortfarande den vanligaste färgen och den passar nästan i alla sammanhang. Nu har även grått och svart ökat i popularitet.

Antracitgrå Ral 7016 säljer bäst och passar in överallt, den följer modet med svarta och grå klinkerplattor i badrum. Beträffande svart kulör är den känslig i kombination med bred panel, här vill vi verkligen lyfta fram Satin Svart som ett perfekt alternativ.  Då blir ytan mer matt, jämfört med den lackade yta och återigen inte lika känslig för repor.

Har du frågor får du gärna ringa, eller ta en titt på vår nya kampanj på ISO 45. Där får du hela paketet.

Kostnadsfri offert!

Vi kommer ut på ett fysiskt platsbesök och lotsar dig till rätt portmodell, mått och tillbehör. Vi tar sedan fram en detaljerad offert. Du har även möjlighet att få en offert direkt, om du vet vilken typ av port som behövs.

Våra kampanjer

Vi uppdaterar våra kampanjer löpande. Just nu har vi mycket förmånliga priser på våra favoriter: den isolerade takskjutporten ISO 45 och halvisolerade takskjutporten ISO 20.

Senaste inläggen

Vårt löfte till dig

Alltid premiumkvalitet

Gedigen tysk spetskvalitet – när teknik och design är som bäst – vi tummar inte på detaljerna.

10 års garanti

Vi litar till 100% på våra fina produkter och lämnar inget åt slumpen – därför lämnar vi tryggt 10 års garanti på portarna.

Mycket bra priser

Kvalitet till riktigt bra priser, våra stora volymer i Sverige och Europa gör att vi kan hålla nere priserna för våra kunder.

Teknisk support i världsklass

Vi är det lilla personliga företaget som verkligen ger våra kunder en personlig service och support, ingen fråga är konstig.

Proffsigt och gediget montage

Vi har lång erfarenhet av portmontage vilket innebär att vi lovar ett slutresultatet som är superbra.

Högsta möjliga kundservice

Ni slipper alltid bekymmer med porten i efterhand och naturligtvis plockar vi undan och städar efter montaget.

Liknande artiklar

Välj en garageport med motor

Välj en garageport med motor

Garageportar med motor har blivit alltmer populära i takt med att tekniken har utvecklats och priserna har blivit mer överkomliga. En garageport med motor kan öppnas och stängas med ett knapptryck, vilket ger en hög nivå av komfort och...

Därför ska du välja en isolerad garageport!

Därför ska du välja en isolerad garageport!

I dessa tider, när elpriserna skjuter i höjden och vintern börjar närma sig kan det vara bra att veta skillnaden på en isolerad och oisolerad garageport. Här tar vi upp vilka isolerade garageportar som finns i vårt sortiment och hur de skiljer sig...

Garageportsöppnare

Garageportsöppnare

Det som förr var lyx är idag vardag. Slipp gå ur bilen i regn eller kyla för att öppna din garageport, med en garageportsöppnare från Novoferm får du all den komfort som behövs. I denna artikel tar vi upp vilka öppnare som finns, hur de skiljer sig...