Rullport & Snabbrullport från Novoferm

Med en rullport och snabbrullport från Novoferm förbättrar du din logistik och får en användaranpassad lösning för nästan alla behov. Våra rullportar utvecklas i koncernens egna forsknings- och utvecklingsavdelningar som reagerar snabbt på nya krav som rullportar måste klara av på ett tillfredsställande sätt.

Kontakta oss idag så tar vi fram en snabb offert på din framtida rullport.

Med en rullport sänker du din energiförbrukning…

Idag måste industribyggnader klara av hårt ställda energikrav, detta är även något som förväntas öka på sikt. En rullport har en utmärkt påverkan på energiförbrukningen och vid en forskningsstudie utförd på Münchens universitet i Tyskland påvisas det att en snabbrullport kan ha en avgörande roll för att hålla olika klimatzoner åtskilda i en byggnad. Slutsatsen var att desto kortare tid en rullport är öppen, desto mindre påverkas klimatet. Samtidigt minskar draget i byggnaden, vilket har en positiv påverkan på arbetsmiljön. 

Effektiv funktion betyder även ekonomisk funktion, när en rullport används sporadiskt är isoleringen viktig, men vid intensiv användning är snabbrullportens hastighet vid öppning/stängning samt öppningshöjden mer avgörande ur energisparsynpunkt. Senaste generationen av Novoferms styrenheter har en inställbar ”halvöppningsfunktion” som standard. Detta tillsammans med automatisk stängning hjälper er hålla energiförlusterna nere. Oavsett rullport är energiförlusten vid öppen port större än värmetransfer och luftläckage vid en stängd port.

2009 undertecknade Novoferm koncernförklaringen ”Green Solutions”. Detta omfattar ett paket konkreta åtgärder för att minska CO2 -utsläppen vid tillverkning, leverans, montering och underhåll av industriportar. 100% återvinningsbart material. Detta är det mål vi ständigt försöker uppnå. Som ett resultat av detta väljer vi material och resurser med omtanke och adderar till detta våra ständigt förbättrade tillverkningsprocesser. Till exempel är våra portstyrningar helt blyfria och överensstämmer med RoHS krav. Vi har därför redan en ledande position inom området.

Välj en rullport som passar dig…

Snabbrullport i PVC

Snabbrullport i PVC kan användas inom nästan alla industrisektorer. Porten är snabb och påfallande tyst vid användning. Tack vare användningen av en inbyggd drivenhet är det utrymme som krävs vid sidan minimalt. Det avancerade styrsystemet har som standard frekvensreglering och erbjuder många funktioner och anslutningsmöjligheter. Porten känner av såväl rörliga som stillastående föremål i dörröppningen, vilket förhindrar olyckor. Snabbrullport i PVC finns i flera olika sorters modeller, utomhus och inomhus.

Snabbrullport i pvc

Snabb allt-i-ett fasadport

NovoSpeed Thermo är en modern konstruktion som kräver lite plats tack vare rullportens spiralskenor. Denna rullport rullas ihop utan att sektionerna har kontakt med varandra vilket förhindrar mekanisk nötning. NovoSpeed Thermo är en idealisk lösning vid öppningar där intilliggande installationer förhindrar installation av en konventionell industriell takskjutport.

Rullport allt-i-ett

Rullport i aluminium

Om hastighet inte är den avgörande faktorn är NovoSpeed Alu R den optimala lösningen. Med samma yttre egenskaper som storebror NovoSpeed Alu S och en öppningshastighet på 1 m/s kan denna port användas både som inomhusport och som utomhusport. Utan portbladsbalans kan skenorna och driftsystemet göras förhållandevis lättare, varigenom NovoSpeed ALU R har mindre inbyggnadsmått. Detta förenklade utförande gör inte porten mindre solid, men väl något billigare.

Rullport aluminum

Fyll i en offertförfrågan idag, eller ring oss så hjälper vi dig!

När du kontaktar oss kan du räkna med hög service, kompetens och kundvänlighet.

Novoferm är en komplett leverantör

En komplett leverantör och tillverkare. Novoferm levererar mer än bara dragdämpande produkter, vi erbjuder komplett urval av industriportar, multifunktions gångdörrar, brandskjutportar och dockningssystem. Det finns en högkvalitativ Novofermprodukt för varje tänkbar öppning i en modern industrifastighet. Att vi är en komplett affärspartner ger er dessa fördelar:

  • En kontakt för alla produkter, installation, underhåll och reservdelar 
  • Produkterna är designade för optimerad kompabilitet med varandra 
  • Leveransen av de olika produkterna kan synkroniseras med behovet 
  • Installationen utförs av kompetenta tekniker med kunskap om våra produkter

En bra lösning är bl.a. att kombinera den industriella takskjutporten med en rullport. Då kan man tex. öppna den långsammare takskjutporten på morgonen och låta rullporten sköta alla öppningar under arbetstid för att minimera värmeförlusterna. Den yttre porten stängs sedan på kvällen och återställer skalskyddet.

Vi finns med dig hela vägen!

U

Portval / Platsbesök

Vi lotsar dig till rätt portmodell – vi eller vår återförsäljare kommer gärna ut på ett kostnadsfritt platsbesök. 

Offert

Utifrån ditt portval skickar vi en skriftlig offert med modell, pris, mått och vad som ingår i leveransen.

Leverans / Montage

Dags för leverans – antingen monterar du själv eller så gör vi eller våra duktiga återförsäljare installationen.. 

Slutbesiktning / Service

Installerad port CE-märks och därefter går vi igenom hur porten fungerar och om porten ska servas i framtiden.