Industriport från Novoferm

Brandskjutportar, takskjutportar & rullportar

Kontakta oss idag så tar vi fram en snabb offert på din framtida industriport.

En säker, kvalitativ och elegant industriport…

Hos oss på Novoferm får du en kvalitativ och elegant industriport med flexibel funktionalitet. Här har vi ett brett utbud av industriportar som takskjutportar, snabbrullportar, brandskjutportar och rullportar. Vårt stora urval av olika industriportar, ytor, reglage och installationsalternativ skapar lösningar för nästan alla användningsområden. Allting tillverkas i egna fabriker i Tyskland i enlighet med strikta europeiska förordningar, regler och standarder. Detta är vår garanti till dig, att en industriport från Novoferm uppfyller högsta möjliga krav. Vi har också strategiska allianser med ledande tillverkare, vilket gör att vi kan erbjuda ett komplett sortiment av industriportar.

Vi köper delar och komponenter från utvalda leverantörer över hela världen, vilket innebär Novoferm kan garantera en kvalitetsnivå som är unik i vår bransch. Novoferm strävar efter att vara en trendsättare och företaget gör ständigt nya investeringar i människor, material och metoder. Samtidigt inser vi att kundens främsta prioritet är ett bra pris. Men det betyder inte att vi kompromissar på kvaliteten, utan istället riktar vi all uppmärksamhet på att utveckla ännu smartare och bättre produktionsmetoder. Det är på så sätt vi kan fortsätta att marknadsföra högkvalitativa industriportar till mycket konkurrenskraftiga priser. 

Välj en industriport som passar dig…

Takskjutportar

Novoferm öppnar en värld av möjligheter när det gäller industriella takskjutportar. Våra takskjutportar utmärker sig framför alla andra med sin design, funktion och mångsidighet. Novoferms industriportar är utmärkande, tillförlitliga och hållbara. De är bra exempel på den innovativa styrka du kan förvänta dig av Novoferm. Våra dörrar har stått öppna allt sedan 1995.

Vi på Novoferm tänker inte bara i form av enskilda industriportar utan i form av lösningar. Det är dina specifika krav och önskemål som ligger i till grunden för vår design- och tillverkningsprocess, vilket resulterar i industriportar som kännetecknas av kvalitet och individualitet, in i minsta detalj. Det är den här typen av industriport som marknaden efterfrågar. Faktum är att var du än befinner dig så har du förmodligen stött på en indusrtriport från Novoferm.

Vill du veta mer om våra produkter? Ring oss på 042-37 20 68 eller fyll i en offertförfrågan så återkommer vi med offert och mer information om hur ett projekt går till.

Organge industriport av märket Thermo 40

Brandskjutportar

Brandskjutportar separerar en byggnads enskilda brandceller från varandra. Våra brandbeständiga industriportar gör detta särskilt bra tack vare en enkel installation och utmärkta brandskyddsegenskaper. Denna industriport består huvudsakligen av förmonterade element vilket gör installationen snabb och enkel. Varje panel är utrustad med en separat rulle vilket sparar tid vid montering av de enskilda panelskenorna.

Våra branskjutportar har testats upp till brandklass EI2 120 för att demonstrera dess höga brandtålighet. Temperaturerna i en brandtestugn överstiger med god marginal 1 000 °C efter 120 minuter. I sådana temperaturer är inte bara dörren på brandsidan utan även murverket i provväggen under extrema påfrestningar. Även under dessa förhållanden måste denna industriport förbli intakt och uppfylla de mycket strikta kraven på tätning och värmeisolering.

Vill du veta mer om våra produkter? Ring oss på 042-37 20 68 eller fyll i en offertförfrågan så återkommer vi med offert och mer information om hur ett projekt går till.

Flera snygga industriportar i glas

Rullportar

Att arbeta effektivt betyder att man arbetar ekonomiskt. Novoferms rullportar hjälper dig förbättra din logistik. Novoferm erbjuder användaranpassade lösningar för nästan alla behov. Våra egna forsknings-och utvecklingsavdelningar reagerar snabbt på nya krav och förutsättningar som rullportar på ett tillfredställande sätt måste klara av. Industribyggnader måste klara allt hårdare krav på att spara energi, krav som väntas öka på sikt.

Forskning utförd på Münchens universitet visar att rullportar har en stor positiv påverkan på energiförbrukningen. Studien påvisar att tiden en industriport är öppen är avgörande för att hålla olika klimatzoner åtskilda i en byggnad. Slutsatsen är att desto kortare tid en industriport är öppen, desto mindre påverkas klimatet. En annan viktig del är att risk för drag minskas avsevärt, vilket ger en bättre arbetsmiljö.

Vill du veta mer om våra produkter? Ring oss på 042-37 20 68 eller fyll i en offertförfrågan så återkommer vi med offert och mer information om hur ett projekt går till.

Blå snabbrullport i pvc

Fyll i en offertförfrågan idag, eller ring oss så hjälper vi dig!

När du kontaktar oss kan du räkna med hög service, kompetens och kundvänlighet.

Våra bästsäljande industriportar…

Brandskjutport – Novoslide EL120

Denna industriport står till vardgas i öppet läge och används inte – förrän larmet eller brandgivaren ger signal. På ett par sekunder stänger industriporten av sig själv och förhindrar brand och rök att sprida sig. Industriporten finns även så att den är i viloläge vertikalt uppåt ovanför dagöppningen. Beroende på bredd på dagöppning och bredd vid sidan av industriporten väljer man ett blad eller två blad. Den görs som standard i ljugrå ral-kulör 7035, men den kan lackeras i önskad valfri ral-kulör.

Blå branddörr

Takskjutport – Thermo 40

Thermo 40 mm takskjutport är Novoferms mest populära industriport. Det är en modern design som i sina mikroprofilpaneler förenar utmärkt värmeisolering och ljudabsorberande egenskaper. Utbudet av färger och tillbehör är oändligt, vilket innebär att industriporten alltid kan anpassas för att uppfylla dina önskemål. För Thermo 40 mm-serien kan man välja mellan olika typer av inbyggda fönster, olika höjd och bredd och 12 av Novoferms egna RAL standardfärger.

Flera svarta industriportar

Takskjutport – Novolux

Thermo 40 mm takskjutport är Novoferms mest populära industriport. Det är en modern design som i sina mikroprofilpaneler förenar utmärkt värmeisolering och ljudabsorberande egenskaper. Utbudet av färger och tillbehör är oändligt, vilket innebär att industriporten alltid kan anpassas för att uppfylla dina önskemål. För Thermo 40 mm-serien kan man välja mellan olika typer av inbyggda fönster, olika höjd och bredd och 12 av Novoferms egna RAL standardfärger.

Flera industriportar med glas

Rullport – Novospeed PVC

En snabbrullport i PVC kan användas inom nästan alla industrisektorer. Denna industriport är snabb och påfallande tyst vid användning. Tack vare användningen av en inbyggd drivenhet är det utrymme som krävs vid sidan minimalt. Det avancerade styrsystemet har som standard frekvensreglering och erbjuder många funktioner och anslutningsmöjligheter. Denna industriport känner av såväl rörliga som stillastående föremål i dörröppningen, vilket förhindrar olyckor. 

Flera industriportar med glas

Vi har industriportar för alla typer av företag…

Logistik, lagerlokaler, lätt & tung industri

När produkterna är klara måste de nå fram till slutkunden så snabbt och effektivt som möjligt. Av den anledning vill europeiska företag ofta arbeta med stora distributionscentrum för lagring och transport. De industriportar som används i dessa logistikflöden måste öppnas och stängas ofta under en dag. På grund av intensiv användning kan fel även uppstå på en högkvalitativ produkt. Med förebyggande underhåll går det att minska risken för det. Novoferm erbjuder av den anledning flera alternativ för underhålls- och servicekontrakt.

Lätt och tung industri kräver ett brett sortiment av dragtäta lösningar. Med Novoferms breda sortiment av industriportar kan vi erbjuda passande lösningar för så gott som alla situationer. De här produkterna är enkla att montera, fungerar problemfritt och kräver knappt något underhåll. Med våra produkter garanteras du därför tillförlitlig drift, kontinuitet och säkerhet.

Logistikbyggnad med lastbryggor
Röd snabbrullport i PVC

Biltillverkare, farmakologi & kemi

På en vanlig bilfabrik tillverkas i genomsnitt tusen bilar per dag. Detta kräver ett enormt godsflöde, där det är mycket viktigt att leverera i tid. Det är också av den här anledningen som så höga krav ställs på industriportarnas tillförlitlighet i det här logistiska flödet. Novoferm erbjuder produkter som under ställda omständigheter kan och fortsätter att fungera problemfritt. Dessutom har Novoferm en 24-timmars servicetjänst så att du, om något mot all förmodan ändå skulle gå fel, får hjälp så snabbt som möjligt.

Inom farmakologi och kemi är kraven extra höga när det gäller hygien, avskärmingsmöjlighet, tillförlitlighet och inbyggnadsmöjlighet och en problemfri kundtjänst. Novoferm erbjuder skräddarsydda lösningar och investerar mycket tid och pengar i kurser och utbildning av företagets egna personal och tekniker. Våra egna tekniker och företagen som monterar åt oss är SCC-certifierade. De uppfyller då alla krav för att kunna och ha tillåtelse att arbeta i strängt reglerade arbetsförhållanden.

Detaljhandel & livsmedelsindustrin

I moderna livsmedelsaffärer är hyllorna för det mesta fyllda med ett brett produktsortiment. För att hålla hyllorna fyllda, krävs en intensiv trafik mellan lagret och butikslokalen. Som skiljeport mellan butik och lager väljer man därför ofta en snabbrullport. Den är snabb, öppnas och stängs automatiskt, är säker för användaren, tar lite plats och är mycket tyst. Novoferm utvecklar skräddarsydda lösningar för olika detaljhandlare medan man samtidigt lockar till sig ledande butikskedjor i Europa som sina kunder.

Novoferm kan livsmedelsindustrin. Inom Europa arbetar vi sedan många år tillbaka tillsammans med de stora namnen inom livsmedelsproduktion och bearbetning av livsmedel. Dessutom har vi stor erfarenhet av kylrum. Vi har lärt oss att det i denna bransch inte bara handlar om material som rostfritt stål och stränga krav när det gäller hygien, utan att det även handlar om skräddarsydda lösningar. Dessa handlar oftast om kostnadseffektivitet och kontinuitet i produktionsprocessen.

Flera industriportar på en industrilokal

Vi finns med dig hela vägen!

U

Portval / Platsbesök

Vi lotsar dig till rätt portmodell – vi eller vår återförsäljare kommer gärna ut på ett kostnadsfritt platsbesök. 

Offert

Utifrån ditt portval skickar vi en skriftlig offert med modell, pris, mått och vad som ingår i leveransen.

Leverans / Montage

Dags för leverans – antingen monterar du själv eller så gör vi eller våra duktiga återförsäljare installationen.. 

Slutbesiktning / Service

Installerad port CE-märks och därefter går vi igenom hur porten fungerar och om porten ska servas i framtiden.