maj 18, 2021

Byta garageport? Här får du tips & trix

Portgurun och garageportexperten, Stefan Månsson, delar med sig av sina tankar kring garageportar

Först och främst bör du fundera på hur den befintliga garageporten ser ut och hur den fungerar.

Har du exempelvis en äldre vipport i teak eller ek, där portblad enkelt kan slipas och oljas så hade jag haft kvar den alla dagar i veckan. Det är ett konstverk i sig, du måste dock kontrollera att fjädrarna fungerar och inte blir farliga vid ett eventuellt fjäderbrott.

Det finns däremot många garageportar som idag ser slitna ut, och fungerar dåligt. Takskjutportar som tillverkades under 90-talet har ofta brister och kan dessutom vara farliga om någon vital del går sönder, speciellt äldre varianter. Då bör du välja en ny modern takskjutport

Folk blir ofta förvånade när de får veta priset på en garageport, och alla de komponenter som ingår. Priserna är ofta låga och i vissa fall lägre än för 20-30 år sedan. 

Just nu har vi även en kampanj på vår storsäljare Takskjutporten ISO 45. För ca 12.000 kronor får du en fullisolerad och måttanpassad garageport med portöppnare och fjärrkontroll, är du dessutom lite händig kan du fixa montaget själv. Kolla in vår kampanj här: Kampanj Iso 45.

Med en ny garageport ökar värdet på huset och ni får en säker, måttanpassad och stilren touch på garaget.

Är du osäkra på om din garageport behöver bytas kan du ringa mig eller någon av våra servicetekniker. Då kommer vi ut och gör en nogrann inspektion. Här kan du läsa mer om portservice.

Bli inspirerad

Garageportsöppnare

Garageportsöppnare

Det som förr var lyx är idag vardag. Slipp gå ur bilen i regn eller kyla för att öppna din garageport, med en...