Vipportar från Novoferm

Den beprövade klassikern

Kontakta oss idag så tar vi fram en snabb offert på din framtida vipport.

Vipport

En kvalitativ och prisvärd vipport

Vipportar från Novoferm är den beprövade klassikern bland garageportar och ett mycket vanligt alternativ. Porten består av ett enda portblad med karm, fjädrar och i Novoferms fall även takskenor. Den är enkel att öppna och stänga eftersom den är perfekt balanserad med hjälp av många små dragfjädrar i varje sidokarm.

Vipportar är vanligtvis det mer ekonomiska valet till takskjutportar, porten erbjuder kostnadsmedvetna köpare ett utmärkt pris kontra prestanda, attraktiva tillval och snygg design. Med en Vipport från Novoferm får du högkvalitativt material, utföranden i världsklass och samordnade komponenter. Vipporten tillverkas i Tyskland och levereras snabbt från vårt centrallager i Broby.

Alla Novoferm-portar och drivenheter är tillverkade i enlighet med DIN ISO 9001 kvalitetsstyrningssystem och uppfyller de höga säkerhetskraven i den europeiska dörrproduktstandarden DIN EN 13241. Nedan finner ni ett brett och prisvärt sortiment av alla våra olika vipportar.

Välj en vipport som passar dig

Våra vipportar finns främst i en modell, Novoferm K. Novoferm K kommer i flera olika standardutföranden: 2250×2000, 2375×2000, 2375×2075, men kan precis som våra takskjutportar måttbeställas precis efter dina specifika behov. Du kan välja mellan ett stort antal färger, fronter och ytbehandlingar för din vipport. Större tillval finns även i form av motor, fönster och dörrar.

Vipport – Novoferm K

Novoferm K är en oisolerad vipport i stålplåt med handtag, lås och eu-cylinder. Porten består av ett portblad med förzinkade karmar och tillhörande takskenor. Novoferm K är mycket stabil eftersom den är försedd med takskenor som ger portbladet fyra infästningspunkter. Garageporten är enkel att montera och manövrera och passar utmärkt till oisolerade radgarage.

Kundcase

“Jag trodde aldrig att det skulle bli så här bra med tanke på den inåtgående förrådsdörren, de tre portarna matchar verkligen garaget perfekt” – Pekka Kentällä

Den 24 augusti beställde Pekka Kentällä i Luleå 2st iso 45 garageportar mellanpanel, woodgrain, grå Ral-kulör 9007 med sidogående motor Novoport samt en förrådsdörr, 10X21, i samma utseende.

Garageport med dörr

Är du ute efter en dörr till din garageport?

Det ska vara enkelt att ta ut och in cykeln, gräsklipparen och trädgårdsmöblerna. Med en inbyggd dörr eller sidodörr bli din vardag enklare. Med en garageport från novoferm har du stora tillvalsmöjligheter. Våra dörrar skiljer sig från mängden då du har möjlighet att välja en inåtgående dörr, då skyddas material och människor. 

Portautomatik

Öppna din port med appen!

Om du vill förenkla din vardag föreslår vi på Novoferm att du utrustar din garageport med portöppnare. Med en handsändare / fjärrkontroll / mobilapp öppnar och stänger du garageporten från bilen. Du slipper på så sätt stiga ur bilen och öppna garageporten manuellt varje gång du ska köra in och ut ur garaget.

Högsta kvalitet

Kvalitet behöver inte döljas!

Därför har alla Novoferms vipportar kvalitetsförsegling. Högkvalitativa material, förstklassigt utförande och samordnade komponenter kännetecknar Novoferms vipportar – naturligtvis tillverkat i Tyskland! Alla garageportar och drivenheter är tillverkade i enlighet med DIN ISO 9001 kvalitetsstyrningssystem och uppfyller de höga säkerhetskraven i den europeiska dörrproduktstandarden DIN EN 13241.

Säkerhet

Med en vipport är du trygg.

Med en vipport från Novoferm får du säkerhet på högsta nivå. Fjäderpaket med flera spänningar förhindrar att dörren faller och en självövervakande automatisk avstängning reagerar på det minsta motståndet. Vipport med ett system (operatör + Novoferm K) uppfyller de högsta säkerhetskraven tack vare det vanliga 3-punktslåssystemet baserat på säkerhetsprincipen. De manipuleringssäkra kodändringarna är skyddade av en flersiffrig, ständigt föränderlig kod. De handhållna sändarna har AES 128-bitars kryptering för maximal säkerhet.

Inspiration

Vilken typ av garageport ska du välja?

Under åren har marknaden för garageportar vuxit explosionsartat och nya fabrikat och affärsmodeller dyker ständigt upp. Idag finns det garageportar tillverkade i Tyskland, Lithauen, Polen, Tjeckien, Kanada och USA. 

I de allra flesta lägen får du det du betalar för. Köper du en billig garageport finns det ofta en förklaring till det och tvärtom. Vi på Novoferm har varit i branschen under snart 30 år och är uppbackade av Novoferm i Tyskland som är en av de största tillverkarna i hela världen.

Fyll i en offertförfrågan idag, eller ring oss så hjälper vi dig!

När du kontaktar oss kan du räkna med hög service, kompetens och kundvänlighet.

Bli inspirerad

Välj en garageport med motor

Välj en garageport med motor

Garageportar med motor har blivit alltmer populära i takt med att tekniken har utvecklats och priserna har blivit mer överkomliga. En garageport med motor kan öppnas och stängas med ett knapptryck, vilket ger en hög nivå av komfort och...

Därför ska du välja en isolerad garageport!

Därför ska du välja en isolerad garageport!

I dessa tider, när elpriserna skjuter i höjden och vintern börjar närma sig kan det vara bra att veta skillnaden på en isolerad och oisolerad garageport. Här tar vi upp vilka isolerade garageportar som finns i vårt sortiment och hur de skiljer sig...

Garageportsöppnare

Garageportsöppnare

Det som förr var lyx är idag vardag. Slipp gå ur bilen i regn eller kyla för att öppna din garageport, med en garageportsöppnare från Novoferm får du all den komfort som behövs. I denna artikel tar vi upp vilka öppnare som finns, hur de skiljer sig...

Vi finns med dig hela vägen!

U

Portval / Platsbesök

Vi lotsar dig till rätt portmodell – vi eller vår återförsäljare kommer gärna ut på ett kostnadsfritt platsbesök. 

Offert

Utifrån ditt portval skickar vi en skriftlig offert med modell, pris, mått och vad som ingår i leveransen.

Leverans / Montage

Dags för leverans – antingen monterar du själv eller så gör vi eller våra duktiga återförsäljare installationen.. 

Slutbesiktning / Service

Installerad port CE-märks och därefter går vi igenom hur porten fungerar och om porten ska servas i framtiden.