GARAGEPORTAR OCH INDUSTRIPORTAR

Tillval, takskjutportar

Fönster

1 Standard

2 Romb

3 Kors

7 Aluminiumram

8 Runt

1a Soluppgång

Gångdörrar

Gångdörr i garageporten rekommenderas om du inte har plats för en förrådsdörr vid sidan av porten. Du kan då enkelt komma in i garaget utan att behöva öppna hela garageporten.

Lås och handtag

Novoferms garageportar levereras utan lås och handtag. Som tillval finns lås med europacylinder eller lås förberett för assa ovalcylinder. Det finns också möjlighet att välja en invändig manuell låsanordning, sk skjutregel. Novoferm kan mot tillägg leverera din garageport med dörrhandtag i svart, silver, krom eller mässing.

Invändig manuell låsanordning

Lås med europacylinder.
Som tillval finns även lås förberett för assa ovalcylinder.

Belysning

Till din garageport kan du välja en infälld ljusramp med LED-lampor. Ljusskenan monteras i portens överkant. Skenan finns i 3,4 och 5,5 meters längder och ansluts till 24 V, 230 V eller till öppnarens styrenhet.

Låglyft

Låglyft används när takhöjden i garaget inte är tillräcklig. Ett torsionsfjäderpaket monteras på ändarna av takskenorna inne i garaget istället för som på standardutförandet precis innanför garageöppningen. Med låglyft minskar lägsta takhöjd från beställningshöjd +213 mm till +115 mm. Låglyft finns endast till ISO 45.

Lutande takskenor

Lutande takskenor finns som tillval om du vill utnyttja hela takhöjden när garaget har sadeltak. Takskenorna följer innertaket enligt angiven vinkel från horisontalläge.